Søg i denne blog

mandag den 12. september 2011

Canadiske oplevelser

Så er jeg tilbage i Cochrane efter en forlænget weekend i Haileybury og New liskeard (ca 2-3 timers kørsel herfra). Jeg har allerede oplevet nogle meget canadiske ting:
Det startede allerede med køreturen torsdag morgen; her så vi en stor gruppe canadiske gæs, og en elg der krydsede vejen!!! Lucie og Yvon fortalte at vi var de første af deres udvekslingstuderende der har set en elg!
Hele torsdagen gik med at forvandle en curlinghal (uden is på denne tid af sæsonen) til en bryllupshall. Vi satte stole op, dækkede borde og dekorerede alting (se billeder nedenfor).
Det meste af fredagen gik med at forberede mad og ordne de sidste ting i hallen. Om aftenen tog alle hjem til bruden (Jessy)'s forældre hvor der var bål, og og hygge.
Her så vi nordlys!!! det var ikke så tydeligt, men vi så det! Og så har vi smagt "Sour puss" hvilket er en enten blå, grøn, rød eller lilla type alkohol som bruges til shots (er ikke særlig stærk). Det smagte ligesom syrligt slik - surt og helt sikkert fyldt med farvestof.
Lørdag kunne vi sove længe og så gik formiddagen ellers med at lægge make up, sætte hår etc. Lucie hjalp mig med at krølle mit hår (der kommer billeder senere - Liisa har dem), og så var det tid til at skulle i kirke. De blev gift i en katolsk kirke så det foregik lidt anderledes end herhjemme - bl.a. skulle 'publikum' (ved ikke helt hva man ka kalde det?) slet ikke synge og der var ingen riskastning (øv).
Middagen var en buffet og, i forhold til at der var ca 150 mennesker, rimelig hurtigt overstået. Efter desserten og brudeparrets dans og far-datter og mor-søn dans begyndte festen! I Canada er der tradition for at man til bryllupper har en bar hvor folk køber alkohol (bortset fra vinen til maden), Overskuddet fra baren går så til parret/til at betale udgifterne fra brylluppet. Og der blev drukket! og danset. I løbet af aftenen var der også forskellige lege, både nogle med brudeparret og nogle med gæsterne. Der var to fra vores skole som også var til brylluppet, og så lærte vi nogle nye mennesker at kende.
Alt i alt var det en vellykket aften, og vi var trætte da vi lagde os til at sove kl. 4 om natten. Søndag morgen/formiddag blev der serveret brunch, og efter det pakkede vi vores ting og kørte med Jenn og Dan (Lucie og Yvons datter og hendes mand) hjem.
Idag mandag har vi fået lov at holde fri fra skole da vi begge var meget trætte og har en del lektier at indhente (bl.a. en leder til en avis på fransk på 500-1000 ord!!!).
Håber i havde en god weekend derhjemme!


Hallen da vi lige var startet


I fuld gang med oppyntning


Og dække bord


En af de utallige pick up trucks!


Liisa og Jenn (og oreo milkshake)


Kirken


Der kommer flere billeder senere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar